Pizzabullar och Vårsol

Det känns verkligen som sommar ute nu, solen skiner och det är verkligen underbart varmt! Finns det något härligare än att åka på picnic då? Mitt bästa picnicfika är hembakade pizzabullar! Det är verkligen supergott! :D
Fyllningen går att variera i det oändliga, allt från hemgjord tomatsås, till ketchup och tomatpuré, skinka, salami, mozzarella, getost, vanlig riven ost mm. Man kan verkligen lägga i precis vad som helst! Här kommer mitt recept:

Pizzabullar

30 g Jäst
50 g Margarin
5 dl Mjölk
1 msk Socker
1 tsk Salt
ca 2 dl Grahamsmjöl
ca 11 dl Vetemjöl
Valfri fyllning

Smält margarinet i en gryta, häll i mjölken och värm till ca 37° (fingervarmt). Smula jästen i en bunke, och häll på mjölkblandningen. Rör tills jästen löst sig. Blanda i salt och socker. Blanda i grahamsmjölet, och sedan vetemjölet, lite åt gången tills det blir en deg med hanterbar konsistens. Låt degen jäsa i bunken i ca 30 minuter.
dela sedan degen i två delar, och kavla ut varje deghalva till en ganska stor rektangel. Bred sedan på ketchup och tomatpuré, strö över skinka och riven ost (mozzarella). Rulla ihop degen till en rulle, och skär barje rulle i 20 bitar. Lägg bitarna i bullformar och låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och strö på pizzakrydda. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. servera med iskall mjölk! :D






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0