Nybakade scones

Underbart seg och härlig söndagsmorgon! Kan det bli bättre?
Jag älskar verkligen nybakade scones och en kopp rykande te som helgfrukost! Extra goda blir sconesen med ost och apelsinmarmelad på!



Scones
4 st

8 dl Vetemjöl (eller 6 dl Vetemjöl och 2 dl Grahamsmjöl)
1 tsk Salt
4 tsk Bakpulver
100 g Smör eller Margarin
3 dl Mjölk

Sätt ugnen på 200°.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Smula i smöret, eller använd flytande margarin, och arbeta in smöret till en smuldeg. Häll i mjölken och blanda ihop allt till en deg. Del degen i fyra delar och forma varje del till en rund platta på en plåt. Nagga med gaffel och dela nästan plattan i fyra delar med en kniv. Skär dock inte igenom!
Grädda tills sconesen har fått fin färg, ca 10 minuter! Ät dem varma med smör, ost och marmelad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0