Mikaela och Morotsmuffins!

Det är fortfarande sommar i Småland, solen skiner och humöret är på topp! :D Idag har Mikaela varit här, och gissa vad vi gjorde?

Just det! Bakade så klart!  :)

Idag blev det morotsmuffins! Både Mikaela och jag har varit sugna på att spritsa något ett bra tag nu, och därför blev det morotsmuffins med cream cheese frosting... Perfekt!
Jag känner att det har blivit lite mycket kakor med morötter nu, efter morotskakan förra veckan, men eftersom morotssaker är gott så kan det bli så ibland! denna gången la vi i lite valnötter också, och det piffade berkligen till dem!


De fina formarna kommer från kalasform! http://kalasform.se/

Morotsmuffins med cream cheese frosting:
Ca 30 st

4 Ägg
3 1/2 dl Strösocker
6 dl Rivna Morötter
2 tsk Bikarbonat
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljssocker
1 tsk Kanel
1 tsk Malen Kardemumma
4 dl Vetemjöl
1 1/2 dl Filmjölk
ca 2 dl Valnötskärnor

Frosting:
200 g Philadelphiaost eller annan cream cheese
150 g Smör
2-3 dl Florsocker
3 tsk Vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°.
Skala och finriv morötterna. Hacka valnötskärnorna grovt. Blanda det torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Rör ner de torra ingredienserna och filmjölken i äggblandningen. Blanda i morötterna och valnötterna.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut muffinsen och låt dem svalna. Gör under tiden frostingen.
Blanda rumsvarmt smör med philadelphiaost till en slät smet. Blanda sedan i florsocker och vaniljsocker. Använd en sprits och spritsa ut frostingen på muffinsen! Gör gärna olika mönster! Om man vill kan man garnera dem med strössel, kokos eller hackade valnötter!



Jag tycker att muffinsen var lite smaklösa...för att göra dem bättre skulle jag vilja ha lite mer kanel och kardemumma i dem för mer smak. Men annars var de goda. Valnötterna var perfekta i! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0