Barnvakt och Glutenfria kanelbullar

Hallojsan! Första inlägget i min alldeles egen bakblogg! :D
Jag heter Malin, går i gymnasiet och tycker verkligen att det är jätteroligt att baka! Jag älskar att läsa och titta igenom olika bakbloggar, och tänkte att det var dags för mig att skaffa en egen..., så här är den: Gladamalinabakar.blogg.se  Här tänkte jag dela med mig av mina recept och tankar kring bakning. Större delen av det jag bakar är glutenfritt, men för det mesta går det ju bara att byta ut mjölsorterna för att baka vanligt!

Nu i helgen sitter jag barnvakt, och vad är egentligen bättre att göra med barn än att baka?
De tycker att det är roligt, och jag tycker att det är roligt! Helt enkelt perfekt! :D

Just idag bakade vi Glutenfria Kanelbullar, med ett recept som står på sempers mjölpaket...men jag var tvungen att läsa receptet på typ finska! :D
Här kommer det översatt till svenska:

50 g smör eller margarin
2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 tsk stötta kardemummakärnor

Fyllning:
50 g smör eller margarin
1/2 dl socker
1 tsk kanel/vaniljsocker/kardemumma

Pensling:
1 uppvispat ägg
pärlsocker/mandel

Smält smöret och häll i mjölken och kardemumman. Värm det till 37°.
Smula jästen i en degbunke, och häll på den varma mjölk/smörblandningen. Rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt sockret och saltet. Rör i mjölet, lite i taget. Degen ska vara så lös som möjligt, så använd helst inte allt mjölet på en gång. Låt degen jäsa under bakduk i ca 35 minuter.
Gör fyllningen under tiden. Det är bara att röra ihop rumsvarmt smör, socker och valfri smaksättning till en slät smet.
Ta upp den färdigjästa degen på ett lätt mjölat bakbord. Det får absolut inte vara för mycket mjöl, degen ska hellre vara en smet än en fast fin deg. För mycket mjöl gör nämligen bullarna stenhårda. Kavla/tryck ut degen till en rektangulär platta, bred ut fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skär rullen i ca 20 skivor, och lägg dem i varsin bullform. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Pensla sedan bullarna med ägg, och strö över pärlsocker eller hackad mandel.
Grädda i ca 225° i ca 8 minuter. Vakta bullarna noga, de bränns lätt!

Ät dem nybakade tillsammans med ett glas kall mjölk! NJUT! :D

Bullarna fick TIO poäng av min syster och HUNDRA poäng av min kusin, så jag har en känsla av att de gillade dem!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0